Megmozgattuk kis falunk apraja nagyját

 

Hir121

Várdombon a hagyományos augusztus 20-ai ünnepséget a falu 22.-én tartotta meg. Gondoltuk mi is, a várdombi polgárőrök megmutatjuk magunkat, hiszen immáron 1 éve, hogy járőrözünk az utcákon. Az egészség jegyében csapatversenyt hirdettünk különböző mókás játékokkal. Bicikli versenyt szerveztünk, amiben nagy segítségünkre volt a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szakembere Bótáné Kiss Gabriella. Az első három helyezett csapat gyümölcskosarat, a legjobb időt kerekező versenyzők érmet és ajándékot kaptak.


Felállítottunk egy sátrat, amiben a formaruha- és eszközkészletünket mutattuk meg. Különböző szórólapokat, polgárőr újságot tettünk közre az érdeklődőknek. Ide vártuk azokat is , akik kedvet kaptak, hogy csatlakozzanak hozzánk.Itt nyílt lehetőség az ingyenes vércukormérésre és tanácsadásra. A sátoron belül kapott helyet a vendégek megkínálására szánt egészséges italok és ételek. A lovas polgárőrök is egy rövid időre megmutatkoztak és a gyerekek fel is ülhettek a lovakra. A Sárpilisi Polgárőr Egyesülettel baráti kapcsolatot ápolunk és ennek apropóján rendezvényünk sokszínűségét az általuk hozott íjászattal emelték.


A rossz idő ellenére sok érdeklődőt köszönthettünk első rendezvényünkön, ahol ajándék nélkül senki nem távozott. Reméljük ezzel a megmozdulásunkkal is azt sugaljuk a falu felé, hogy ránk lehet számítani.